Před pár dny jí lékaři čistili oblast kolem úponu Achillovy šlachy.

„Plán byl takový, že na tenhle chirurgický zákrok půjdu hned po mistrovství Evropy, jenže z něj jsem se vrátila potlučená, takže se muselo počkat až na dobu, kdy bude tělo zregenerované. Lékaři se obávali rizika vzniku infekce," vysvětlila na webu české atletiky bývalá vítkovická atletka.

Někdejší halovou evropskou šampionku v běhu na 400 metrů operovali v pražském Motole. „Pokud půjde vše dobře, mohla bych do dvou týdnů odhodit berle a tak do měsíce bych byla ráda, kdybych už zase snášela větší zátěž. Věřím, že do 17. dubna, kdy mám naplánovaný odlet na dvoutýdenní soustředění na Kanárských ostrovech, budu absolutně fit. A pokud budu schopná, ráda bych ještě předtím absolvovala kemp v Nymburce," upřesnila karvinská rodačka, která v posledních letech bojovala po boku Zuzany Hejnové na čtvrtce s překážkami.

Do přípravy na hlavní sezonu má velkou chuť a poslední pád na dráze v Bělehradě ji nerozhodil. „Spíš mě to nakoplo a navíc mám velmi dobrý základ ze zimní přípravy. Ano, závodit letos začnu asi o něco později, ale do světového šampionátu v Londýně zbývá ještě dost času," dodala dlouholetá úspěšná česká atletka.