„Germaine Mason, jamajský rodák a reprezentant ve skoku vysokém, dnes ráno zemřel při nehodě na motocyklu," uvedla podle BBC jamajská policie. „Upřímnou soustrast," potvrdil smutnou zprávu na Twitteru jamajský premiér Andrew Holness.

Jamajský sprinter Usain Bolt.
Bolt se chce po konci s atletikou věnovat charitě nebo fotbalu

Mason reprezentoval Velkou Británie od roku 2006, pro kterou o dva roky později vybojoval na olympijských hrách v Pekingu stříbrnou medaili.

„Stále této zprávě nemůžu uvěřit. Odpočívej v pokoji," citovala BBC britského sprintera Jamese Ellingtona, který měl letos v lednu mnohem více štěstí než Mason. Ellington vyvázl z nehody na Kanárských ostrovech „pouze" se zlomenou pánví, lýtkovou a holenní kostí. Jeho stav byl ovšem tak vážný, že musel ihned na operaci.

Trenér Jan Železný (uprostřed) se svými svěřenci. Zleva Vítězslav Veselý, Jakub Vadlejch, Jaroslav Jílek a Petr Frydrych.
Legenda Železný: Na Tretru musím kluky připravit, aby mi neudělali ostudu

Mason měl ve své sbírce i stříbrnou medaili z juniorského mistrovství světa 2000 v Santiagu. V roce 2004 stanul společně s českým výškařem Jaroslavem Bábou na bronzovém stupínku na halovém mistrovství světa v Budapešti.

Zdroj: Youtube