Třicetiletý sprinter, který by se měl s vrcholovou atletikou rozloučit na srpnovém světovém šampionátu v Londýně, se pak plánuje angažovat ve své charitativní organizaci na podporu mladých lidí na Jamajce. Možná také začne hrát fotbal. Rozhodne se podle toho, jak dopadne jeho trénink s bundesligovou Borussií Dortmund, kam byl pozván. "Osobně bych to chtěl dělat, ale uvidíme, jak to půjde," poznamenal Bolt.

Účastníkům konference vyprávěl, že jeho sebejistota při velkých závodech vyplývá z vědomí, že je po měsících tréninku v nejlepší možné formě. Tvrdou práci považuje za důležitější než talent. "Ty nejlepší dělá trénink a disciplína, kterou mají," řekl.

Nenechte si ujít: Ital Buffon může překonat evropský rekord v počtu startů

Když začínal profesionálně závodit, jeho prvním cílem bylo koupit pračku matce a automobil otci. Občas je pro něj atletická kariéra příliš náročná, proto hledá relaxaci. "Pokaždé, když mi to přerůstá přes hlavu, jdu ven na večírek a pak se vracím zpátky," vyprávěl.

Nejhůře se ve veleúspěšné kariéře cítil, když se po střední škole dal na profesionální dráhu. Pamatuje si nepříjemné poznámky, že byl pouze dobrý středoškolák a nikdy nedosáhne ničeho velkého. "Když ty lidi posloucháte, dostane se vám to do hlavy," svěřil se jedenáctinásobný mistr světa. Vyprávěl, že někteří lidé se ho snaží slovně srážet i nyní. "Ale já nechci poslouchat negativitu," dodal sprinter, který osmkrát startoval na ostravské Zlaté tretře.

Přečtěte si: Dlouhé volno? Můžeme si za něj sami, culí se Zaťovič