RADEK JUŠKA. Skvělá kvalifikace a vystřízlivění. Dálkař ze Staroviček na Břeclavsku skokem 824 centimetrů ovládl kvalifikaci. Ve finále si o 22 centimetrů pohoršil. „Je to dvousečné. Sice vyhrál kvalifikaci, ale stačilo i 792 centimetrů a ostatní už pak neskákali dál. Nevím, proč Radek nepostoupil do užšího finále. Když na to máte, druhý den je jen o hlavě. Myslím si, že formu prodá na univerziádě, kam letí v pátek a věřím, že doveze medaili,“ řekl Pogány.

MICHAELA HRUBÁ. Devatenáctiletá talentovaná dívka z Bořitova na Blanensku překonala dvakrát 192 centimetrů. Stačilo to na postup do finále a pak na jedenácté místo. „Finále je sen každého atleta. Dvakrát skočila metu, která je na velkých akcích hodnotná. Na její věk obdivuhodné. Dostali jsme velkou pochvalu od Heleny Fibingerové, což je v pravém slova smyslu matka atletiky. Shání peníze a pro ostatní je prodloužená ruka,“ těšilo kouče uznání od koulařské legendy.

Šéftrenér českých atletů Tomáš Dvořák
Dvořák po Londýně chválí: Skvělý šampionát

ROMANA MALÁČOVÁ. Podle sezonních výkonů měla bojovat o finále. Brněnská rodačka však ve skoku o tyči zapsala jen 435 centimetrů, v kvalifikaci potřebovala o patnáct víc. „Myslel jsem, že postoupí. Skákala dobře a v neděli vyměnila tyče, což je specifický tyčkařský problém,“ prohlásil trenčínský rodák.

VÍTĚZSLAV VESELÝ. Před pěti lety vybojoval v Londýně olympijský bronz, který dostal dodatečně až letos. Na uplynulém šampionátu nepostoupil z kvalifikace, hodil 75,50 metru. „Měl poraněné koleno, tento výkon byl asi strop,“ dodal Pogány na adresu hodonínského rodáka, který alespoň koučoval v Londýně oštěpařku Nikolu Ogrodníkovou.

Jakub Vadlejch v Londýně
Oštěpaři v Londýně zazářili. Výškařka Hrubá skončila jedenáctá