Největším lákadlem pro fanoušky bude ovšem ve finále závodu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová. Poběží o třetí titul za sebou.

V dosavadních dvou kolech působila třicetiletá svěřenkyně trenérky Dany Jandové suverénně. Vyhrála rozběh i semifinále a do finále postoupila s nejlepším časem 54,59. To sice ještě nic neznamená, ale způsob jejího počínání vyvolává vzpomínky na tituly z předcházejících šampionátů.

„Jak jsem se dívala, nikdo ze soupeřek tady není suverénní. Každá medaile bude skvělá a budu za ní šťastná, i když zlato je zlato…“

Za největší soupeřku považuje Američanku Dalilah Muhammadovou, která vede tabulky skvělým červnovým časem 52,64.

Ale teď už tolik nezáří. „Moc mě nepřesvědčila, byť bude silná. Závod bude asi hodně vyrovnaný.“

Barbora Špotáková
Barbora Špotáková: Je skvělé, že nepatřím do starého harampádí

Pěsti jí bude držet i spolubydlící Barbora Špotáková, takže se klidně může stát, že se na pokoji v hotelu sejdou dvě medailistky. „Zuzce budu fandit od obrazovky. Vždy, když se na ni dívám v televizi, tak to dobře dopadne. Párkrát jsem ji sledovala na stadionu a úplně to nevyšlo,“ řekla čerstvá šampionka.

Devatenáctiletá Michaela Hrubá sice patří k nejmladším ve výpravě, ale na start kvalifikace půjde v pozici juniorské mistryně Evropy. „Limit je 194 centimetrů. Skočila jsem ho letos několikrát. Dá se to zvládnout,“ přála si vysoká Moravanka.

O finále budou usilovat i svěřenci Jana Železného Jakub Vadlejch, Vítězslav Veselý, Petry Frydrych a Jaroslav Jílek. „Pokud by pršelo, všechno se změní a výkony půjdou dolů,“ předvídal bývalý slavný oštěpař a držitel světového rekordu. „Nikdo nemá nic jistého. Sám jsem zvědavý, jak to dopadne.“

Jamajčan McLeod
Jamajčan McLeod vyhrál překážky i pro Bolta