Fanoušek Manchesteru United Bolt si také umí představit, že by to zkusil jako fotbalista. Žádnou nabídku nemá. "Ale jsem si jistý, že bych nějakou mohl dostat, kdybych to zkusil," poznamenal.

Do Ria de Janeiro přiletěl Bolt obhajovat sprinterské tituly z Pekingu a Londýna. Na tiskové konferenci po příletu se nevyhnul otázkám na téma dopingu, které v posledních měsících hýbe světovou atletikou. Na otázku, zda fanoušci mohou věřit, že vítěz mužského sprintu na 100 metrů bude čistý, reagoval diplomaticky. "V životě nikdy není nic jistého. Ale já se nikdy o zakázané látky nestarám. To je na WADA, IAAF a MOV. Já jdu, závodím a bavím lidi," odvětil.

Zákaz startu Rusů podporuje

Podpořil ale rozhodnutí mezinárodní atletické federace zakázat start všem ruským atletům kvůli státem organizovanému dopingu. "Myslím, že chtěli udělat gesto, a proto opravdu potřebovali ukázat lidem, že když budete takhle podvádět, tak se tohle stane," prohlásil světový rekordman.

Devětadvacetiletý Bolt počítá s tím, že Rio je pro něj poslední olympiádou. Přípravu mu narušilo zranění zadního stehenního svalu, kvůli kterému chyběl v jamajské kvalifikaci na dvoustovce. Nominován byl podmínečně a výkonnost potvrzoval na mítinku Diamantové ligy v Londýně, kde vyhrál dvoustovku za 19,89. Když volal trenérovi Glenu Millsovi, aby zhodnotil jeho vystoupení, čekala ho studená sprcha. "Můj trenér mi řekl 'Byl to jeden z nejhorších závodů, jaký jsi kdy běžel'," vyprávěl Bolt.

Navzdory tomu je před začátkem atletických soutěží v Riu optimistický. "Opravdu bych chtěl běžet pod devatenáct sekund, to je můj cíl. Bude to obtížné, protože jsem vynechal několik týdnů tréninku, ale nikdy nevíte," řekl sprinter, jehož světový rekord na dvoustovce z roku 2009 má hodnotu 19,19.