Předloni na mítinku Diamantové ligy v Eugene začala rok časem 55,11 sekundy. Teď chce začít rychleji. "Chtěla bych začít sezonu pod 55," řekla Rosolová před ostravským závodem. Podle tréninkových ukazatelů a prvního závodu v Sušici, kde na netradiční třístovce s překážkami porazila Hejnovou, má dobrou formu. "Cítím se dobře, takže se už těším," prohlásila žena s osobním rekordem 54,24 z ME v Helsinkách 2012, kde byla druhá.

Skalp bývalé tréninkové parťačky ze Sušice ji potěšil, byť Hejnová byla bezprostředně po soustředění. "Určitě mě to povzbudilo, ale čtvrtka je o sto metrů delší," podotkla. "Rozběhla jsem tam poslední stovku a byla jsem ráda, že jsem netuhla a běžela až do cíle," řekla.

Rosolová má motivaci porazit všechny soupeřky v Ostravě, nejen Hejnovou. "Tu nejrychlejší ženu letos na světě, tu Jihoafričanku, takže myslím na jinačí cíle," řekla, byť Nelovou s jejím letošním výkonem 54,37 považuje za favoritku. "Jak na tom je Zuzka (Hejnová), to nevím. První závod je vždy ošemetný, člověk neví, jak má běžet, na co má. Je to pro mě vždy nejistý závod."

Zlepšila si osobní rekord na 250 metrů

Loni v létě měla zdravotní potíže, letošní příprava ale prý byla bezproblémová. "Myslím, že jsme letos také přišly, jak na to, abych byla ve skvělé formě, dala jsem si po dlouhé době osobní rekord v tréninku na 250 metrů," prozradila Rosolová. "Takže doufám, že ty časy z tréninků prodám a budu běhat rychle. Mám na to. Na Zlaté tretře se přesvědčím, jak jsem na tom s tou rychlostní vytrvalostí," řekla.

Rosolová je atletický všeuměl. Začínala s vícebojem, pak skákala do dálky, běhala čtyřstovku a nad překážkami závodí poslední tři roky. I proto se na této trati cítí už vyběhaná. "S první dvoustovkou problém nemám, tu zvládnu, protože ji v tréninku běhám často. Tu druhou půlku ale člověk tak často neběhá, tam se to ukáže," poznamenala.

Nový stadion se jí líbí

Bude mít v Ostravě i další motivaci. Závodit bude totiž na stadionu, kde atleticky vyrůstala a kde zažila jeden z nejhezčích momentů kariéry. Na Zlaté tretře v roce 2010 vyhrála čtyřstovku v čase 50,85 sekundy. "To budu mít v hlavě do konce. Ten závod, tu atmosféru," vzpomínala.

Večer se na závod naladí večeří s rodinou a příbuzné bude mít v úterý i v ochozech nově rekonstruovaného stánku. "Sehnala jsem jen deset lístků pro svoje nejbližší, ale asi tam budu mít víc fanoušků," tušila. Nový stadion se jí líbí. "Uvidíme, co to udělá s diváky, kteří budou všichni sedět, snad nebudou moc uťáplí. A uvidíme, co to udělá s větrem," poukázala na ze všech stran uzavřený stadion, v nichž se často vítr točí.