Proto se na Olympijský stadion, kde se v pátek rozeběhlo atletické mistrovství světa, zatím nevypravila, ale procházce u Tower Bridge se potkala se světovým rekordmanem ve skoku do výšky Javierem Sotomayorem.

„Nemám žádný závažný problém, dojmy nemám nějak převratné, jelikož jsem před měsícem v Londýně bydlela ve stejném hotelu. Cítím, že všechno dobře dopadne. Akorát mi vadí, že se v naší výpravě losovaly pokoje a na nás se Zuzkou Hejnovou zbyla ložnička s malými postelemi,“ divila se urostlá oštěpařka.

Pavel Maslák.
Maslák: Už nemám hlavu, abych čtvrtku bláznivě napálil. Ale pod 45 vteřin chci

Druhým mínusem je fakt, že si přála závodit v první kvalifikační skupině. „No a jsem druhé. Budu házet až třináctá, takže po rozhazování si na první ránu počkám minimálně půl hodiny. Los mi úplně nepřál, ale jinak věřím, že všechno zvládnu. To co vyprávím, jsou takový prkotiny,“ usmívala se Barbora Špotáková, za níž už dorazil přítel Lukáš.

Za příznivý signál považuje setkání s Javierem Sotomayorem, tedy neplánované schůzku dvou světových rekordmanů.

„Zahlédla jsem ho kousek před sebou, dohonila ho, že si s ním udělám fotku. A on si zrovna nebyl jistý, jestli jde správně k našemu hotelu. Tak jsem ho nasměrovala a vyfotila se s ním. Měl z toho radost. Je to taková náhodička narazit u Toweru na takovou atletickou legendu,“ povídala o zážitku, kterým se pochlubila na Facebooku.

Koulař Tomáš Staněk na MS v Londýně.
Koulař Staněk po ideální kvalifikaci: Ve finále chci bombardovat 22 metrů

Když se vrátí ke kvalifikačnímu závodu, pozastaví se nad hodnotou limitu 63,50 metru. „Tak tvrdej limit ještě nikde nezažila. Taky jsem se potkala s držitelkou letošního nejlepšího výkonu Chorvatkou Kolakovou. Je docela příjemná, taková fajn holka. Pozdravily jsme se a šly každá dál,“ vyprávěla závodnice pražské Dukly o čekání na závod.

Projít kvalifikací by si přála prvním hodem. „To abych mohla jít co nejdřív spát. Když závodíme v půl devátý, tak než se dostanu do postele, je minimálně půlnoc. S časovým posunem bude u nás jedna ráno a já nejsem na takové pozdní časy zvyklá,“ uvedla nejlepší česká atletka.

Londýn během víkendu ukazuje deštivou tvář. Jak by se s nepřízní počasí vypořádala Barbora Špotáková? „Už jsem zažila, že jedna skupina házela na suchu a druhá v dešti. To pak výsledky ovlivní hodně. Limit bych ale měla hodit, i když bude pršet. Jsem na to připravená. Na úterý, kdy je na programu finále, je deštivá předpověď. Tak uvidíme,“ přemítala svěřenky trenéra Rudolfa Černého.

Radek Juška
Juška se raduje ze světového finále, Vrzalová do cíle nedoběhla