Nové Audi S1 je sice rychlé a má také pohon všech kol quattro, ale je určeno pro běžný silniční provoz. Automobilka nabízí rychlou verzi modelu A1 jako třídveřový i pětidveřový hatchback (Sportback). 

Zdrojem hnací síly je turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec 2.0 TFSI s výkonem 231 koní. Točivý moment dosahuje 370 N.m. Není tedy divu, že S1 zrychlí z 0 na 100 km/h jen za 5,8 sekundy (Sportback za 5,9 s), nejvyšší rychlost je 250 km/h. Spotřeba by přitom neměla být závratná, Audi udává hodnotu 7 l/100 km.

Audi S1 Sportback.

Stejně jako všechny ostré modely Audi S jsou i S1 a S1 Sportback vybaveny trvalým pohonem všech kol quattro. Jeho srdcem je hydraulicky ovládaná vícelamelová spojka uložená před zadním diferenciálem. Mezi funkce elektronicky řízeného stabilizačního systému pak patří elektronická uzávěrka diferenciálu, která reguluje točivý moment na jednotlivých kolech. Řidič má možnost dvoustupňové deaktivace stabilizačního systému ESC, který při průjezdu zatáčkou doplňuje činnost vícelamelové spojky dodatečnými brzdnými zásahy na vnitřních kolech.

Oproti standardní verzi byl přepracován podvozek i řízení s elektromechanickým posilovačem. Zadní náprava s vlečenými rameny, používaná u modelů A1, byla nahrazena čtyřprvkovou konstrukcí.

Audi S1 Sportback.

Součástí sériové výbavy je systém řízení jízdní dynamiky Audi drive select, který nabízí řadu nastavení měnících reakce motoru, automatické klimatizace a adaptivních tlumičů. Oba vozy se dodávají sériově se 17" koly s pneumatikami 215/40 R 17. Alternativou nabízenou na přání jsou 18" kola s pneumatikami 225/35 R 18.

Změn samozřejmě doznal i vzhled. S1 má nové xenonové světlomety, zatímco zadní světlomety LED mají nové grafické zpracování. Dravý vzhled podtrhují prvky na předním a zadním nárazníku, bočních prazích a výfukové soustavě. Audi na přání dodává ještě vnější stylistický paket quattro, který nabídne například velký střešní spoiler.

Audi S1 Sportback.

Interiéru dominují tmavé odstíny, mezi nimiž převládá černá. Místo sériově dodávaných sportovních sedadel může Audi do interiéru namontovat sportovní sedadla S s integrovanými opěrkami hlavy. Z nabídky výbavy na přání si mohou zákazníci zvolit vnitřní stylistický paket quattro s nápadnými barevnými ozdobnými prvky.

Cena modelů Audi S1 a S1 Sportback, které se objeví u prodejců v Německu během druhého čtvrtletí tohoto roku, byla stanovena na 29 950 EUR (zhruba 822 tisíc korun) za třídveřový model a na 30 800 EUR (845 tisíc Kč) za Sportback.