Německý výrobce totiž zveřejnil fotografii parkoviště, kde vedle sebe stojí stávající SUV značky, tedy Q7, Q5 a Q3 - seřazena přitom jsou zprava od největšího po nejmenší. A právě vedle modelu Q3 je volné místo, které je rezervované pro čtvrtého do party.

Obrázek doprovází anglický nápis "soon", tedy "brzy".

Z fotky lze snadno vyvodit závěr, že Audi v Ženevě představí svoje zatím nejmenší "esúvéčko", nebo chcete-li malý crossover.

Audi láká na odhalení nového crossoveru.

Jmenovat se zřejmě bude Q2, ačkoli dříve se spekulovalo i možném použití názvu Q1. Audi totiž označení Q2 nemohlo použít, zaregistrované jej měla Alfa Romeo. Němci se však nedávno s koncernem Fiat Chrysler Automobiles domluvili a jméno (stejně jako Q4) využít mohou.

O novince zatím mnoho informací k dispozici není. Jisté však je použití koncernové platformy MQB, nabídka přeplňovaných motorů o objemech od 1,2 do dvou litrů - mluví se však i o litrovém tříválci - a v základu jen pohon předních kol. Audi ale jistě nabídne i čtyřkolku.

Hovoří se také o plug-in hybridu či sportovní verzi s přídomkem S. Do prodeje by nejmenší crossover od Audi měl zamířit ve druhé polovině letošního roku.