Mělo by jít o tři díly: letošní Top Gear měl čítat 10 epizod, ale pořad byl po konfliktu moderátora Jeremyho Clarksona s producentem ukončen po sedmé části.

Přesné datum odvysílání nového materiálu zatím televize neprozradila, ale vzhledem ke skutečnosti, že žádný z trojice moderátorů nemá s BBC na natáčení smlouvu, je alespoň jistá změna formátu. V dílech se totiž neobjeví klasické "studiové" scény, které se natáčely vždy krátce před nedělní premiérou. Chybět tedy bude například oblíbený přehled zpráv a zřejmě se nedostane ani na rubriku "Hvězda v cenové dostupném autě".

Už z dřívějších informací víme, že neodvysíláný materiál zahrnuje například testy vozů Subaru WRX STi a Volkswagen Golf R, dále hledání nejlepšího ojetého SUV, srovnání tří luxusních limuzín nebo "výlet" s tradičními úkoly a výzvami v klasických kabrioletech Fiat 124 Spider, MGB GT a Peugeot 304 Cabriolet.

BBC také v současné době pracuje na nové podobě nejsledovanějšího motoristického pořadu. Počítá s jeho zařazením už v příštím roce a podle britských médií by pořadem mohla provádět žena.