Exteriér nepřináší žádné velké změny. Vlastně je oproti starším generacím o něco střídmější a tolik se neodchyluje od standardního provedení. Přesto však vypadá přirozeně agresivně a například decentní zadní difuzor se čtyřmi koncovkami vypadá vysloveně pěkně.

Samozřejmě nechybí střecha z plastu vyztuženého karbonem nebo hliníková kapota. I kvůli těmto úpravám zhubla M5 oproti předešlé generaci celkem 90 kilogramů a váží 1855 kilo.  Standardně obouvá vůz devatenáctipalcová kola, ale nechybí ani příplatkové dvacítky, zabalené do pneumatik Michelin Pilot Sport Cup. Za příplatek lze dostat také karbon-keramické brzdy s nevadnoucím účinkem, ty navíc ubírají dalších 23 kilogramů z hmotnosti.

Pagani Zonda HP Barchetta.
Je tu další Zonda, teď jako hračka pro šéfa Pagani. Opět má být tou poslední...

Interiér dostal nová sportovní sedadla, sportovní volant, karbonové dekory, ale také novou podobu voliče převodovky. Červená „pádla“ na volantu, hned vedle pádel řazení, jsou však tlačítka přepínající předvolené „M“ sportovní módy. Vedle nich samozřejmě nechybí standardní pádla řazení ovládající osmistupňovou převodovku.

Zdroj: Youtube

Převodovka a pohon celkově je samozřejmě velkým tématem. Pod kapotou se objevuje inovovaná verze stávajícího osmiválce biturbo o objemu 4,4 litru. Motoru přibyl tlak na vstřikovací liště, změnily se systémy chlazení a mazání a výsledkem je kulatých 600 koní (441 kW), dostupných v rozsahu od 5600 do 6700 otáček za minutu. Točivý moment dosahuje 750 Nm a celkově se jedná o posílení o 25 koní 70 Nm oproti staršímu provedení.

Skrze již zmíněnou osmistupňovou převodovku se síla přenáší na zcela nový pohon všech kol. Za standardní situace je M5 čtyřkolka. Přepnutí do sportovního režimu potom znamená čtyřkolku s větším točivým momentem na zadní nápravě, a jakmile se přepne do nejostřejšího režimu s vypnutou stabilizací, přichází ke slovu pohon pouze zadních kol. Tím pádem (snad) BMW zaručilo, že umí M5 stejně dobře držet na sněhu, jako driftovat.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.
Mercedes-Maybach 6 Cabriolet: Majestátní superkabrio má 750 elektrických koní

Zrychlení z nuly na sto probíhá za 3,4 sekundy a maximální rychlost činí 250 km/h. Za příplatek si však lze nechat omezovač rychlosti vypnout a maximálka tak povyskočí na 305 km/h.

Debut pro veřejnost si M5 střihne na autosalonu ve Frankfurt již za pár týdnů a nový sportovní sedan zamíří do prodeje na jaře příštího roku. Velkou neznámou zatím zůstává cena, která však pravděpodobně přeroste dosavadní generaci.

Zdroj: Youtube