Zepředu se toho na čínské Octavii moc nemění a nastupuje s faceliftovanou čtyřokou přídí. Největší změna ale přichází u liftbacku vzadu. Tam totiž najdeme úplně jiné světlomety. Jejich tvar se ani trochu nepodobá lampám z evropské Octavie, připomínají spíš větší Superb. Jsou tedy širší, nižší a s výrazným tříprostrovým efektem. 

Renault Alaskan.
Pick-up Renault Alaskan míří do Evropy. Koupíte ho i u nás

Čínská Octavia ve verzi kombi si přitom zachovává klasickou záď, na kterou jsme zvyklí. Tady ovšem najdeme rozdíl v kompletní specifikaci, neboť čínský kombík se bude na tamním trhu prodávat standardně s odolnějšími plasty v oblasti nárazníků a blatníku, které jsou v Evropě nabízeny výhradně u verze Scout.

Jak je známo, čínští zákazníci si potrpí na chromované detaily, tudíž těch má jejich Octavia víc.

Pronásledování řidiče.
Řidič ujížděl v ukradeném voze. Naboural auto s dětmi

V Číně je Octavia nabízena pouze s benzinovými motory, přesněji s jednotkami 1.2 TSI, 1.4 TSI a 1.6 MPI o výkonech od 110 do 150 koní (81 až 110 kW). Nejvýkonější verze jsou přitom označovány jako TSI230 a TSI280, čísla přitom naznačují hodnoty točivého momentu - ovšem nikoli přesné, spíše střed různých hodnot. Například 230 je označení pro motor s točivým momentem od 200 do 250 Nm.

Číňané si stále mohou koupit Yetiho

Kromě Octavie je pro Čínu pozměněn i Rapid, ten zde vychází z indického Volkswagenu Vento. Je proto lehce delší a má odlišnou záď.

V jiné podobě je pak čínským zákazníkům stále nabízen model Yeti, a to s prodlouženým rozvorem o 60 mm a možností rezervního kola „staromódně“ umístěného na pátých dveřích.

V nabídce je i pořád "výběhová" Octavia Classic, označující verzi před faceliftem. Zajímavostí je, že ta dostala nárazníky podobné těm u výkonnější evropské verze RS. Jde však pouze o styling a výkon Octavii Classic zvýšen nebyl.

Počítačový render připravovaného SUV od Škody.
Takhle může vypadat nejmenší SUV od Škody. Líbilo by se vám?

Odlišnosti modelů pro Evropu a Čínu včetně omlazené Octavie si můžete prohlédnout v galerii.

Škodovce se na čínském trhu daří už deset let, přičemž nejprodávanějším modelem je stejně jako u nás právě Octavia. Dále je v nabídce Kodiaq, Superb, Rapid, Rapid Spaceback a Fabia. Zde se nejčastěji objevují vůči Evropě změny pouze na výbavě a malých detailech.