Rumunský výrobce, který patří automobilce Renault, v Paříži ukáže faceliftované Sandero, včetně oplastované verze Sandero Stepway, dále Logan i kombík Logan MCV. Je opravdu na čase, aktuální druhé generace uvedených vozů jsou na trhu už čtyři roky.

Omlazení příbuzné čtveřice se přitom nese v klasickém duchu. Lehce se tedy měnil design, nejviditelnější je nová maska chladiče, změnily se také nárazníky, přibyly rámečky okolo mlhovek a světlomety nově mohou využívat technologii LED. LEDky přitom tvoří nový charakteristický "světelný podpis" značky.

Dacia Logan MCV, Dacia Sandero Stepway, Dacia Sandero a Dacia Logan.Zdroj: Dacia

V interiéru, kam nás Dacia zatím "nepustila", se mají objevit lepší materiály, má se zlepšit ergonomie a přibudou nové prvky výbavy.

O technice pak automobilka mlčí úplně, ale podle dřívějších informací by se v nabídce mohl objevit nový turbomotor, pravděpodobně 1,2litrový čtyřválec o výkonu 125 koní, který známe z Dusteru.

Dacia Logan.Zdroj: Dacia

A když už je řeč o Dusteru, otazníkem stále zůstává přesný termín představení druhé generace tohoto oblíbeného SUV. Mělo by k němu dojít příští rok, pravděpodobně se tak stane na březnovém autosalonu v Ženevě.

Autosalon v Paříži otevře veřejnosti brány 1. října.