Italský výrobce v současnosti prodává dva crossovery (modely 500X a Freemont), ale cítí, že je to stále málo. Pracuje proto na novém vozu, který se v hierarchii značky zařadí nad 500X.

Novinka by měla být přímým konkurentem Nissanu Qashqai, jehož úspěch nedá mnoha automobilkám spát - a Fiat netají, že je mezi nimi. O novém crossoveru se zatím mluví jako o příštím modelu 500XL.

Platformu a řadu komponentů bude vůz sdílet s již zmíněným menším Fiatem 500X a jeho blízkým příbuzným Jeepem Renegade. "Italský Qashqai" by měl na trh dorazit v roce 2017.

Fiat však kouká i směrem "dolů". Uvažuje totiž o dalším crossoveru, tentokrát malém, který by nahradil současnou Pandu Cross.

V plánech výrobce jsou ale také vozy z tradičních segmentů. V roce 2016 se má například představit kompaktní a především levný hatchback, který doplní i od něj odvozený kombík.

Obě auta použijí platformu Fiatu 500L, vyráběna budou v Turecku a možná dostanou jméno Panda. Je totiž pravděpodobné, že toto označení v budoucnu ponese celá rodina modelů, nikoli jen jeden vůz, jak je tomu dosud.

Velká očekávání nadšenců pak vzbuzuje chystaný sportovní roadster 124 Spider, což bude dvojče ikonické Mazdy MX-5. K jeho představení zřejmě dojde na začátku příštího roku.