NeuV je dvoumístný elektromobil s délkou 2,9 metru a výkonem 75 koní (55 kW). Elektromotor čerpá energii z akumulátoru o kapacitě 20 kWh, jež má zajistit dojezd až 320 kilometrů. Zajímavostí je příitomnost technologie bezdrátového nabíjení.

Honda NeuV nabídne také asistenta s umělou inteligencí, který rozpozná aktuální náladu řidiče a přizpůsobí jí chování vozu a jeho funkce. Například doporučí vhodnou hudbu. Další vychytávkou pak je elektrický longboard. Ten je uložen v malém zavazadelníku a má sloužit k ujetí posledních metrů - třeba z parkoviště do kanceláře.

Čtěte také: Faraday Future FF 91: Nový elektromobil slibuje úchvatné vlastnosti

Tím se dostáváme k nejzajímavější funkci vozu. Zatímco vlastník pracuje, Honda NeuV nemusí jen nečinně stát na parkovišti. Svému majiteli může vydělávat peníze. Japonská automobilka totiž tvrdí, že auta vlastněná soukromými osobami jsou v 96 procentech času vlastně nevyužita.

A chtěla by to změnit. Jak, to ukazuje právě na studii NeuV. Vozítko je vybaveno autonomním řízením a lze jej sledovat či ovládat přes aplikaci v chytrém telefonu - takže zatímco vy pracujete, svoje auto pošlete do ulic, kde je budou moci využít i jiné lidé, kteří za službu sdílení samozřejmě zaplatí.

Stav peněženky pak dokáže ovlivnit ještě jedna funkce: vůz může posloužit jako malá elektrárna a umí posílat zpětně elektřinu do sítě. Takže když se akumulátor dobije v noci, kdy je odběr elektřiny levnější, a v době energetických špiček se zase uložená elektřina využije, může vlastník nějaké peníze ušetřit.

Zdroj: Youtube