„Montážní linka pro výrobu stroje HondaJet je již připravena, hlavní komponenty stroje včetně trupu a křídel byly vyrobeny a zahájili jsme montáž letounu pro prvního zákazníka," uvedl Michimasa Fujino, prezident a generální ředitel Honda Aircraft. 

„Zahájení výroby je v programu HondaJet dosud nejvýznamnějším milníkem. Důležitějšími kroky bude pouze typové schválení Federálním leteckým úřadem (Federal Aviation Administration) a dodávka prvnímu zákazníkovi," dodal Fujino. 

Hladký průběh výroby

Honda Aircraft zahájila výrobu stroje HondaJet a ta postupuje podle plánu, aby mohl být první letoun dodán zákazníkovi. Společnost vytvořila a implementovala vlastní zařízení na zlepšování výrobního procesu, které zpracovává a vydává pracovní pokyny pro jednotlivé zaměstnance na montážní ploše.

Pokyny jsou předávány prostřednictvím tabletu, který technikům slouží jako grafické rozhraní, jež je snadno čitelné a je specificky navržené pro jednotlivé činnosti. 

HondaJet je lehkým proudovým letounem, který v dané třídě nabízí slušný výkon, komfort, kvalitu i ekonomiku provozu. Navíc disponuje celou řadou technických inovací a konstrukčních řešení, včetně unikátního umístění motorů nad rovinou křídel (Over-The-Wing Engine Mount – OTWEM), jež dramaticky zlepšuje letové výkony a snižuje spotřebu paliva. 

HondaJet je prvním komerčním letounem v historii značky Honda, který zároveň dostává pověsti značky, pokud jde o kvalitní výkony, ekonomiku provozu, kvalitu a hodnotu.