K vidění bude dále i nová Kia Carens a nový pro_cee´d. Oba tyto modely již brzy dorazí na český trh.

Kia pro_cee´d GT a cee´d GT jsou poháněny motorem Kia 1.6 GDI, vybaveným turbodmychadlem typu twin-scroll. Hodnoty výkonu a točivého momentu vzrostly (v porovnání s nepřeplňovaným motorem), nejvyšší výkon o 51 % na 150 kW (204 k) a točivý moment o 61 % na 265 N.m.

Oba modely s pohonem předních kol jsou standardně vybaveny šestistupňovou manuální převodovkou, dokáží zrychlit z 0 na 100 km/h za 7,7 sekundy a dosáhnout nejvyšší rychlosti 230 km/h. Obě novinky vykazují spotřebu paliva 7,4 litru/100 km a produkují emise CO2 v hodnotě 171g/km.

Výroba modelů Kia pro_cee'd GT a cee'd GT bude zahájena v žilinském závodě Kia na Slovensku v polovině května 2013 a od poloviny roku se začnou prodávat na evropských trzích.

Kia představí v Ženevě také nový koncept Kia provo. Ten již na první pohled vypadá jako závodní stroj homologovaný pro silniční provoz. Mezi charakteristické rysy patří čelní okno, jehož tvar připomíná hledí přilby, a také ostře zakončená záď, jejíž spoiler optimalizuje proudění vzduchu.

V popředí zájmu stojí také kompaktní MPV Kia Carens. Ve světové premiéře se nový Carens představil na podzim loňského roku v Paříži. Do prodeje v České republice přijde na začátku května. Zákazníci budou vybírat ze čtyř motorů s výhradně šestistupňovými převodovkami.

Dva zážehové a dva dieselové motory nabízejí širší rozpětí výkonů než u předchozí generace – od 85 kW (115 k) do 122 kW (166 k). Nejrychlejší nový Carens s dvoulitrovým zážehovým motorem zrychlí z klidu na 100 km/h za 9,7 sekundy a dosáhne nejvyšší rychlost 203 km/h.

Ženevskému publiku se představí také nová třídveřová Kia pro_cee´d, která se začne prodávat od začátku dubna.

Nový pro_cee'd nabízí stejný výběr motorů a převodovek jako pětidveřový cee´d či kombi cee´d SW. Je dostupný s dvěma zážehovými a třemi vznětovými motory s rozpětím výkonů 90 až 135 koní.