Kia sice na jednu stranu tvrdí, že uvedení studie do sériové výroby nyní neplánuje, na druhou stranu ale přiznává zájem podobný vůz, tedy SUV větší než aktuální model Sorento, nabízet. Koncept tak prý není jen "utopickou představou".

Svědčí o tom i použitá technika. Telluride stojí na standardní koncernové platformě (využívá ji například zmíněná Kia Sorento), dokonce i pohonné ústrojí vypadá realisticky. Je hybridní - tvoří je zážehový atmosféricky plněný šestiválec o objemu 3,5 litru a výkonu 270 koní a elektromotor, který poskytuje 130 koňských sil. Celkový výkon soustavy činí 400 koní.

Koncept Kia Telluride.

Kia pak alespoň částečně naznačuje také spotřebu - na dálnici by se prý měla vejít pod 9,4 l/100 km.

Zatímco pohon působí současně, zbytek vozu je typicky "konceptový". SUV má například protisměrně otevírané zadní dveře (v úhlu 90 stupňů) - mezi předním a zadním párem navíc chybí sloupek. 

V kabině najdeme čtyři samostatná sedadla čalouněná černou kůží, za nimiž je ještě výklopná lavice třetí řady. Křesla prostřední řady lze naklápět vzad prakticky až do lůžkové úpravy, nabízejí dokonce i sklopné opěrky nohou.

V opěradlech všech čtyř křesel pak je několik strojově přesných výřezů, v nichž jsou zabudovány inteligentní senzory sbírající důležité informace o zdravotním stavu cestujících.

Koncept Kia Telluride.

Tato data se zobrazují na displejích začleněných do vnitřního obložení dveří a poté se cíleně synchronizují s terapeutickým systémem LER (Light Emitted Rejuvenation). Součástí systému LER je velký křídlovitý panel z LED diod upevněný pod střešním oknem, který produkuje terapeutické světelné obrazce s cílem potlačit takzvanou pásmovou nemoc (desynchronismus) a snižovat únavu cestujících.

Další zajímavou technologií jsou příkazy zadávané mávnutím ruky. Na středové konzole ve druhé řadě sedadel je tenký dotykový pásek interaktivního ovládání, který cestujícím umožňuje rychle procházet a volit média dle momentální nálady pouhým mávnutím ruky.

Koncept Kia Telluride.

Vybraná nahrávka se poté přehraje buďto prostřednictvím audio soustavy Harman Kardon se sedmi reproduktory, anebo přes přenosná sluchátka, která se po odložení do konzoly začnou bezdrátově dobíjet. Přihrádka v přední středové konzole podporuje bezdrátové dobíjení mobilních telefonů. V interiéru pak zaujmou i komponenty vyrobené technologií 3D tisku.

Koncept Telluride navrhlo kalifornské designové centrum KDCA (Kia Design Center America).