Jak by novinka mohla vypadat, poodhalují první obrázky, které Kia zveřejnila. Ilustrace naznačují, že zřejmě nemáme očekávat designovou revoluci. Vzhled čtvrté generace spíše naváže na aktuální model - přestože nových prvků na ní najdeme několik, například jinak pojatou masku chladiče.

Automobilka zdůrazňuje "rovné linie a hladké povrchy", a tvrdí, že delší přední převis a kapota, větší rozvor a vzpřímené zadní sloupky se podílejí na vyváženějším vzhledu. Více ale napoví až reálné fotografie.

Kia Rio.Zdroj: Kia

Skica interiéru pak prozrazuje odlišně uspořádanou palubní desku s výrazným horizontálním členěním a dvěma velkými kruhovými ovladači pod displejem multimediálního systému.

Za designem exteriéru i interiéru podle automobilky stojí návrhářská studia v Německu a Kalifornii, která úzce spolupracovala s hlavním návrhářským centrem v korejském Namyangu. Kia dále slibuje "užitné vlastnosti stojící na vrcholu třídy", moderní technologie i zajímavé jízdní vlastnosti.

Bude i crossover?

Kia Rio je celosvětově nejprodávanějším modelem tohoto korejského výrobce (v roce 2015 se prodalo 473 tisíc vozů). Nová generace se začne vyrábět koncem roku 2016, na trh se tak dostane zřejmě začátkem příštího roku.

Kia Rio.Zdroj: Kia

V souvislosti se čtvrtou generací Ria se hovoří také o nové karosářské verzi s vyšším podvozkem. Pokud se tak stane, nový městský crossover zamíří do hustě obsazeného segmentu, který sice díky zájmu zákazníků neustále roste, ale zároveň v něm vládne tvrdá konkurence. SUV od automobilky Kia se bude poměřovat s vozy jako Renault Captur, Peugeot 2008, Opel Mokka, Nissan Juke, Mazda CX-3 nebo Honda HR-V.

Více informací o možné podobě malého SUV odvozeného od modelu Kia Rio najdete zde.