Mistrovství Evropy ve fotbale odstartuje již příští týden - v pátek 8. června v polské Varšavě. Nový šampión pak bude korunován 1. července v Kyjevě na Ukrajině.

Zápasy se budou hrát v osmi městech v Polsku (Varšava, Vratislav, Poznaň, Gdaňsk) a na Ukrajině (Kyjev, Doněck, Charkov, Lvov).

Jako oficiální partner šampionátu poskytla Kia rozsáhlý vozový park a postará se tak o zajištění komfortní přepravy funkcionářů, delegátů UEFA a EURO 2012, VIP a oficiálních hostů.

Flotila vozidel Kia pro organizační výbor čítá celkem 359 automobilů. Mezi turnajová vozidla budou patřit modely Kia Rio, Kia Sportage, ale také zcela nový cee´d.

Kia doplní turnajový vozový park také o sedany segmentu D, Cadenza a Optima Hybrid, které dosud ještě nebyly představeny evropským zákazníkům.

Pro hladký průběh dopravy v rámci šampionátu připravila Kia podporu i v technické a servisní oblasti. V období od 2. června do 4. července bude nepřetržitě k dispozici 24hodinová nonstop asistenční služba, bezplatná hotline či tým techniků.

Společnost Kia Motors aktivně podporuje EURO 2012 už od prvních fází přípravy turnaje. Například Kia Sportage byla vybrána jako oficiální vozidlo pro přepravu makety oficiálního míče EURO 2012 - Adidas „Tango 12", v nadživotní velikosti, kterou vozí v rámci propagační kampaně v Kyjevě a ve Varšavě.

Kromě blízkého partnerství s UEFA je Kia Motors společně s Hyundai Motor také partnerem FIFA a bude sponzorovat mistrovství světa ve fotbale v letech 2014, 2018 a 2022.