Jak ostrá i30 bude vypadat, je však stále poměrně obtížné si představit. Nová studie, vytvořená ve spolupráci s týmem Hyundai Motorsport, totiž spíš než rychlý hatchback připomíná závodní auto. Už na první pohled - zejména díky agresivnímu bodykitu, který klade důraz na efektní aerodynamiku.

Na autě je sice poznat, že jako základ posloužila nová i30, ale u konceptu RN30 došlo k mnoha změnám. V porovnání s i30 je studie o 30 milimetrů širší a o 84 mm nižší. Nepřehlédnutelné je také masivní zadní křídlo, stejně jako „ploutev" procházející v podélné ose střechou a zasahující do zadního spoileru. Nechybí zadní difuzor, který je umístěn nad dvěma centrálně uloženými bílými keramickými koncovkami výfukové soustavy.

Po otevření vzhůru výklopných dveří se objeví interiér, který má k běžnému autu taky daleko.

Koncept Hyundai RN30.Zdroj: Hyundai

Řidiče podporují anatomicky tvarovaná sedadla, místo přístrojového štítu tu najdeme displej a nechybí ani integrovaný ochranný rám. Zvláštností jsou kamery s výkyvným zavěšením a stabilizací obrazu, které jsou připevněny k vnitřní straně předních sloupků, a třetí kamera, jež je uchycena k centrální „ploutvi" na střeše. Díky tomu si řidiči mohou nahrát záznam své jízdy.

Pod kapotou konceptu se ukrývá turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec o objemu 2,0 litru, který poskytuje 380 koní (280 kW) a maximální točivý moment 451 Nm. V produkční verzi by rychlá i30 měla mít také přeplňovaný dvoulitr, výkon však zřejmě klesne na 280 koňských sil.

Agregát je spojen s dvouspojkovou převodovkou a s pohonem všech kol.

Koncept Hyundai RN30.Zdroj: Hyundai

I další technika vypadá zajímavě. Hyundai RN30 má například elektronickou uzávěrku diferenciálu, jež zajišťuje přenos dostatečného množství točivého momentu na každé kolo a zohledňuje přitom adhezi každé pneumatiky.

Místo použití kompozitů vyztužených uhlíkovými vlákny, které jsou běžné u většiny vysokovýkonných vozů, pak Hyundai ve spolupráci s chemickou společností BASF vyvinul zcela nový plastový materiál, který prý při zachování vysoké odolnosti snižuje hmotnost. Konstruktéři se také snažili o co nejnižší těžiště.

Dynamické schopnosti vozu ale zatím neznáme.