Očekáváné SUV od Lamborghini je důvodem mnoha novinek ve výrobních prostorech v Sant'Agatě. Samotné prostory byly zvětšeny, najalo se kolem pětistovky nových pracovníků a do konce roku 2018 chce automobilka vytvořit ještě dalších 200 pracovních míst.

Peníze Lamborghini ale vkládá i do nových vývojových částí, ke kterým nyní patří i samostatná místnost pro ladění zvuku nových modelů. Právě v ní bude zajištěno, že SUV Urus se čtyřlitrovým dvakrát přeplňovaným osmiválcem bude znít nejlépe, jak jen může.

Kuriózní a vtipné značení na českých silnicích.
GALERIE: Vtipné a nesmyslné značení na českých silnicích. Někdy to máme těžké

Samotná značka bohužel nezmiňuje zrovna mnoho podrobností o své akustické místnosti. Podle fotek si ale můžeme domyslet, že jde o speciálně izolované místo vybavené audiotechnikou a dalšími nástroji pro testování zvuku a jeho naladění v autě.

Akustickému ladění pak mají podstoupit i nově vyvíjené ultra lehké komponenty jakými jsou například výfukové systémy, klapky, sání a další, které budou vznikat pro koncepty a nadcházející pohonná ústrojí.

Jaguar Land Rover Classic Works.
GALERIE: Jaguar Land Rover otevřel největší centrum pro klasické vozy na světě

Do svého prvního SUV automobilka vkládá velká očekávání. V roce 2018 plánuje vyrobit na tisícovku kusů, přičemž o další rok později už chce mít prodaných celkem 3500 vozů. Tímto by Urus ročně představoval celou polovinu vyrobených modelů Lamborghini. Kromě osmiválcové verze pak má přijít v roce 2019 i plug-in hybridní varianta.

Nakonec se objevují spekulace, že Lamborghini chce v budoucnu svou modelovou řadu rozšířit ještě o další model. Mluví se přitom o inspiraci z minulosti automobilky.