Jeho slavná část jménem Severní smyčka díky svému specifickému profilu patří mezi nejoblíbenější místo automobilek pro testování nových modelů. A to nejen těch sportovních.

Výrobci na okruhu testují také vozy typu SUV. Škoda pochopitelně nezůstává stranou, díky čemuž si můžeme udělat podrobnější obrázek o tom, jak bude nový Kodiaq vypadat. Ani výrazné maskování totiž zcela nezakryje hlavní tvary a profil vozu.

Špionážní fotografie, které zveřejnil motoristický server motor1.com, zdá se potvrzují sliby Škody, že až sedmimístný Kodiaq nabídne prostornou kabinu a největší zavazadlový prostor ve své třídě. Prototyp je totiž opravdu pořádným kusem auta.

Škoda testuje nový Kodiaq i na Nürburgringu.Zdroj: motor1.com

Jakékoli výraznější designové "kudrlinky" nového SUV však už kamufláž schovává dokonale. Mladoboleslavská automobilka alespoň nedávno naznačila, že Kodiaq nabídne ostře řezaný exteriér s trojrozměrnými liniemi. Šéfdesignér značky Jozef Kabaň v souvislosti s novým SUV dokonce hovoří o novém designovém jazyku. "Tento jazyk je velice výrazný, emocionální a nadčasový," říká Kabaň.

Více informací o nové Škodě Kodiaq najdete zde.

Vůz má vypadat robustně, vpředu nechybí klasická škodovácká maska chladiče, na níž navazují nápadné ploché a kuželovité světlomety. Výrazně tvarovaná má být také záď se světly s typickým tvarem písmene C.

Velkou nápovědou k designu je samozřejmě studie VisionS představená na autosalonu v Ženevě, jistým vodítkem jsou ale také oficiální ilustrace, které Škoda zveřejnila před několika dny.

Nový Kodiaq bude představen v září, zahájení prodeje je plánováno na začátek příštího roku.