Tahle černá Tatrovka se objevila na americké verzi aukčního portálu ebay.com. Jak se služební vozidlo KGB dostalo z Ruska do okresu Cherry Hill v New Jersey, to můžeme pouze hádat.

Každopádně jde ale o úžasný sběratelský kousek. Majitel v inzerátu zmiňuje, že tato 613 byla v roce 1989 speciálně vyrobena pro službu v KGB a díky tomu dostala velice zajímavou výbavu.

Čtěte také: Dali byste 1,2 milionu za jedničkovou Octavii? Tato tolik stojí, proč?

Kromě toho, že má tedy klasicky vzadu uložený 3,5 litrový osmiválec chlazený vzduchem, kompletně černý lak a černé pokličky na kolech, dostala také magneticky uchycené majáky, které lze rychle sundat v případě operace v utajení, dále skrytou sirénu s několika funkcemi, magneticky uchycenou anténu a skrytý hlavní vypínač elektrického systému.

Auto prý bylo za své doby důkladně servisováno samotnou KGB a nyní má najeto kolem 25 tisíc kilometrů. K vozidlu jsou dokonce oficiální dokumenty.

Čtěte také: Jak dopadly automobilky východního bloku? Většina se jich dneška nedožila

Aukce bude trvat ještě dalších pět dní a zatím se cena vyšplhala na v přepočtu přibližně 176 tisíc korun.

Pokud byste náhodou měli zájem o tento kus československé a sovětské historie, aukce se nachází tady. Když už Tatrovka sovětské tajné služby cestovala až do USA, nevidíme důvod, proč by se zase nemohla vrátit domů.