Už zpráva, že ve Velké Británii shořelo Ferrari F40, by byla sama o sobě velice smutná. Jenže příběh tohoto konkrétního vozu je výrazně tragičtější.

Jde totiž o auto, které prošlo důkladnou, časově náročnou a jistě i drahou renovací.

Čerstvě renovované Ferrari F40 skončilo v plamenech.Zdroj: Ferrari Chat

Dokončena byla nedávno, ale majitel se bohužel z výstavního stavu legendárního supersportu nemohl radovat dlouho. Při první testovací jízdě totiž podle informací serveru motor1.com F40 skončila v plamenech. Následky jsou fatální.

Kdy, kde a proč se tak stalo, zatím zůstává záhadou, fotografie, které se objevili na diskuzním fóru Ferrari Chat, však ukazují auto už v hrozivém stavu na nejmenovaném britském vrakovišti.

Čerstvě renovované Ferrari F40 skončilo v plamenech.Zdroj: Ferrari Chat

Sami se můžete přesvědčit, že plameny byly nemilosrdné a neušetřily prakticky jedinou část vozu. Naštěstí alespoň posádce se podle dostupných zpráv nic vážného nestalo.

Otázkou teď je, co bude s autem dál. Tedy zejména, zda se majitel - pokud mu to vůbec dovolí britské zákony - pustí do jeho opravy a renovace.

Čerstvě renovované Ferrari F40 skončilo v plamenech.Zdroj: Ferrari Chat

Model F40 Ferrari prodávalo v letech 1987 až 1992 jako nejrychlejší vůz své doby. Lehký italský supersport s dvakrát přeplňovaným 2,9litrovým osmiválcem o výkonu 478 koní dokázal jet rychlostí až 324 km/h. Dnes jeho cena přesahuje 24 milionů korun, kusy ve špičkovém stavu však mají hodnotu i přes 40 milionů.