Tudor (název je odvozen od anglického termínu "two door", tedy dvoudveřový a známe ho už ze starších škodovek) přitom na koncept vypadal skutečně sériově, zdržel se jakýchkoli designových výstřelků. Měl obyčejné pneumatiky, osmnáctipalcová kola, klasické kliky či třeba běžná zrcátka. Vypadal prostě jako normální auto, které je připravené do produkce.

Na délku kupé měří 4803 milimetrů, široké je 1765 mm a vysoké 1469 mm. Rozvor dosahuje 2803 mm.

Čtěte také: Octavia Cabrio či český Touran. Podívejte se na škodovky, které nikdy nevzniknou

Už na první pohled je zřejmé, že Tudor designově i technicky vychází z tehdejší první generace Superbu. Zvlášť příď je podobná, i když koncept dostal odlišný nárazník. Zato elegantní silueta se svažující se střechou a mohutným zadním sloupkem byla úplně nová. Stejně tak i příď, na níž se mezi zajímavými světlomety skví nápis Tudor.

Také interiér byl víceméně převzat ze Superbu. Najdeme v něm ale i nové prvky, zejména výrazné budíky v přístrojovém panelu nebo skleněný dekor okolo ovladačů na středové konzoli. Zajímavé je, že podobný "skleněný design" nyní Škoda razí i nových modelech, najdeme ho na středovém panelu Kodiaqu či omlazené Octavie.

Přečtěte si: První svezení ve čtyřoké Octavii. Jen o světla tu nejde

Vzhledem k výše uvedenému vás jistě nepřekvapí, že také technika pocházela z tehdejší vlajkové lodi. Pod kapotou se ukrýval 2,8litrový benzinový šestiválec o výkonu 193 koní (142 kW), který přes manuální převodovku poháněl přední kola.

Škoda tvrdila, že Tudor zvládne akceleraci z klidu na stovku za rovných 8 sekund a umí se rozjet až na 240 km/h. Bohužel zůstalo jen u teorie, i přes mimořádně kladné ohlasy se atraktivní kupé do výroby nedostalo.

Zato aktuální třetí generace Superbu údajně jistou šanci na kupé verzi má. Jen nebude dvoudvéřové, půjde totiž s největší pravděpodobností o vůz se dvěma páry dveří a sportovními tvary - tedy o jakousi škodováckou verzi Volkswagenu CC. Nebo vlastně už Volkswagenu Arteon, jak se bude jmenovat nová generace, jež se představí na ženevském autosalonu letos.

To Superb Coupé se očekává nejdříve v roce 2019. Pokud vůbec.

Čtěte také: Jak by se vám líbil Superb Coupé? Škoda prý zvažuje jeho výrobu