Facelift Qashqaie přinesl zejména designové změny vpředu. Přídi dominuje nový nárazník s jinou kapotou a také prvek připomínající písmeno V, který lemuje mříž chladiče. Na výběr budou také dva nové laky.

Co se novinek v oblasti podvozku týče, všechny modely pro český trh dostanou víceprvkovou zadní nápravu s nezávislým zavěšením kol - a to včetně vozů vybavených předním náhonem. Jízdní asistenty jsou potom dovybaveny o systém automatického brzdění s rozpoznáváním chodců a o systém upozornění na provoz za vozidlem.

Na výběr je celkem ze čtyř motorů. Zážehové agregáty jsou zastoupeny čtyřválci 1.2 DIG-T o výkonu 115 koní (85 kW) a 1.6 DIG-T o výkonu 163 koní (120 kW). Za vznětové agregáty tvoří nabídku 1.5 dCi poskytující 110 koní (81 kW) a 1.6 dCi s výkonem 130 koní (96 kW). Poslední zmíněný motor lze vybavit pohonem všech kol nebo automatickou převodovkou. Automat lze přikoupit také k menšímu benzínovému motoru, jinak je standardem šestistupňová manuální převodovka.

Nissan Qashqai.
Nissan ukázal omlazený Qashqai. Poznáte ho podle nové přídě

České ceny začínají na částce 437 500 korun, od které je již odečten speciální bonus 20 000 platný pro objednávky provedené do 30. září. Za tuto cenu dostanete základní výbavu Visia a motor 1.2 DIG-T s manuální převodovkou. Pokud zatoužíte po automatu, je cena vyšší o 50 tisíc. A pokud je vám bližší představa naftového motoru, agregát 1.5 dCi začíná na 510 000 korunách.

Už základní výbava přitom není nijak chudá. I nejlevnější Qashqai disponuje třeba LED denním svícením, elektricky ovládanými okny, manuální klimatizací, rádiem s USB a Bluetooth či tempomatem s omezovačem rychlosti.

Velmi podobně naladěná je i druhá výbava Acenta, startující na 488 200 korunách. Zde už je ale klimatizace automatická, audiosystém má 6 reproduktorů místo základních 4 a kola jsou hliníková, sedmnáctipalcová. Do toho se zde objevují ještě mlhovky a elektricky sklopná zrcátka.

Výbava N-Connecta za 562 700 korun přidává nad rámec výbavy Acenta hlavně prvky ze světa technologií. Jsou zde k mání přední i zadní parkovací senzory, panoramatický kamerový parkovací systém s pohledem z ptačí perspektivy, inteligentní bezkontaktní klíč, bezpečnostní systém Safety Pack nebo infotainment NissanConnect.

Upoutávka na nový Nissan Leaf.
Druhá generace Nissanu Leaf bude "jednopedálová". Tedy skoro

Druhá nejvyšší úroveň Tekna stojí 625 700 korun a zde už se z Qashqaie stává poměrně luxusně vybavený vůz s koženým čalouněním a vyhřívanými sedadly, LED adaptivními světlomety, inteligentním parkovacím asistentem a celou řadou jízdních asistentů. Ve standardu jsou zde také devatenáctipalcová kola.

V úvodu zmiňovaná výbava Tekna+, která přidává například přední elektricky nastavitelná sedadla (u řidiče s pamětí) potažená kůží Nappa s 3D prošíváním nebo audiosystém Bose, začíná se základním motorem na částce 700 200 korun. Jejím rozpoznávacím znamením jsou mimo jiné i vnější kryty zrcátek v matně stříbrné barvě.

Nissan Qashqai: ceny na českém trhu

Nissan Qashqai - ceník.Zdroj: Nissan

Kompletní ceník si lze prohlédnout zde.