Co se totiž může zdát jako fajn způsob odpočinku, může nakonec dopadnout opravdu vážně zlámanými nohami. I při nehodě v poměrně malých rychlostech totiž hrozí následky z důvodu vystřelení airbagů, které mají v dráze výbuchu právě vaše dolní končetiny.

Škoda Citigo.
Škoda a indická Tata chtěly vyvinout levné auto. Spolupráci ale ukončily

Důkazem, jak špatně může situace dopadnout, je případ jisté ženy z amerického státu Georgia. Žena měla rovněž opřenou nohu proti palubní desce a navíc nebyla připoutaná, když jim v rychlosti 72 km/h nedalo na křižovatce auto přednost a došlo k nehodě.

Airbagy vystřelily, jak měly, a zatímco řidiči vozu se nic vážného nestalo, přestože auto nabouralo do jeho strany, spolujezdkyni v mžiku aktivovaný airbag zlámal nohy na několik způsobů. Síla výbuchu airbagu byla dokonce tak silná, že vlastní noha ženu udeřila do obličeje a ramene, kde zlámala další kosti.

Rolls-Royce Wraith lyžaře Jona Olssona.
Lyžař Jon Olsson opět mění auto. Rolls-Royce dává pryč, co chystá místo něj?

Nakonec si spolujezdkyně odnesla čtyřikrát zlomenou stehenní kost, zlomený kotník a zmíněné zlomeniny ve tváři a rameni. Taková zranění nohy si samozřejmě už vyžádala vyztužení stehna kovovou tyčí a šrouby, plus další sešroubování vyžadoval i kotník. Na fotky z nehody i po zákroku z nemocnice se podívejte v galerii.

Situaci komentovali hasiči i doktoři a došli k souhlasnému závěru. Pokud by měla žena nohu normálně na podlaze, nestalo by se jí nic víc, než řidiči auta. Odnesla by si jen pár odřenin.