Vůz na pohled ctí tradici původního Opelu GT (a konceptu Experimental GT) z 60. let, nabízí tedy čisté a hladké tvary, dlouhou přední kapotu, dvě koncovky výfuku uprostřed zádi a vzad posunutou kabinu se splývavou zádí.

Červené přední pneumatiky pak odkazují na motocykl Opel Motoclub 500, představený v roce 1928 s červenými pneumatikami.

Opel však zdůrazňuje, že jeho cílem nebylo vytvořit sportovní auto s retro vzhledem. A retro tato studie opravdu není.

Opel GT Concept.

Například světla využivají nejmodernější technologii Matrix LED, koncept dále také postrádá vnější zpětná zrcátka a kliky dveří. Dveře se otevírají pomocí dotykového tlačítka umístěného v červené linii.

I samotné dveře jsou zajímavé. Začínají totiž už u předních kol, ale díky zvláštnímu systému otevírání, kdy se jejich přední část zanoří do podběhů, prý nepotřebují k otevření mnoho prostoru vedle vozu a umožňují pohodlné nastupování.

Do dveří jsou také integrována okna, která svým zbarvením splývají s lakem karoserie.

Opel GT Concept.

Interiér pak má nabídnout dostatek prostoru pro dva cestující, zvláštní ale je, že koncept postrádá klasické pojetí zavazadlového prostoru. Chybí mu totiž třetí dveře - zavazadla se tak musí složit za sedadla, kde je pro ně vyhrazeno místo.

V kabině dále najdeme nezvykle tvarovaný volant, přístrojový štít s výraznými tubusy a také dvojici monitorů po stranách. Na ty se přenáší obraz z dvojice kamer umístěných za podběhy kol. Displeje s kamerami tak nahrazují zpětná zrcátka.

Interesantní je i použitá technika. Koncept totiž nakonec využívá klasickou koncepci s motorem za přední nápravou a pohonem zadních kol. Ta roztáčí malý celohliníkový tříválec o objemu 1,0 litru, jemuž k výkonu 145 koní (107 kW) a nejvyššímu točivému momentu 205 Nm pomáhá přeplňování.

Opel GT Concept.

Motor doplňuje šestistupňová sekvenční převodovka s možností řazení pádly pod volantem. Na zadní nápravě pak najdeme také samosvorný diferenciál.

Díky tříválci má být méně než tunu vážící kupé schopno zrychlit z klidu na stovku za méně než 8 sekund. Maximální rychlost činí 215 km/h.

Opel pochopitelně dosud oficiálně nepotvrdil, jestli puristické sportovní kupé zařadí i do sériové produkce, nejprve prý bude čekat na reakce veřejnosti a potenciálních zákazníků. Pokud vůz ale vyrábět začne, stane se tak zřejmě nejdříve v příštím roce.