Není to však první případ, kdy PSA takzvaně vypomohlo při stavbě nového vozu. Například dříve představené kompaktní SUV Opel Grandland X stojí na základech Peugeotu 3008.

Podobný osud každopádně nyní čeká i malý hatchback Opel Corsa, který by měl ve své nové generaci rovněž využít techniky francouzských značek.

Renault Koleos.
Nový Renault Koleos dorazil do Česka. Nabídne pouze naftové motory

Příjezd nové Corsy je očekáván na rok 2019, přičemž se dá očekávat, že novinka použije konstrukční prvky Peugeotu 208 nebo Citroënu C3 - tedy zejména stejnou platformu.

V dalších fázích vývoje však bude mít Opel docela volné ruce. Design karoserie a interiéru by měl pocházet přímo od německé značky, stejně jako si bude moci určit finální naladění vozu v rámci podvozku a motoru.

Opel Grandland X.
Opel ukázal nový Grandland X, je to převlečený Peugeot 3008

Kolik přesně techniky si Opel vypůjčí, zatím není jasně. Nemělo by ovšem dojít k situaci, že by malý Opel přebral veškerý charakter francouzských hatchbacků.

Dokonce to vypadá, že Corsa možná ještě použije některé starší motory původem od koncernu General Motors. Co se týče nových naftových motorů, tam by právě mohli agregáty nabídnout Francouzi.