Začněme ale u vstupní verze se základním motorem, kterým je přeplňovaný zážehový čtyřválec o objemu 1,5 litru s výkonem 150 koní (110 kW). Spojen je s šestistupňovou manuální převodovkou.

Výbava zahrnuje například 17" kola z lehké slitiny, třízónovou automatickou klimatizaci, parkovací senzory, audiosystém s 8" displejem a 8 reproduktory, elektronickou uzávěrku diferenciálu XDS a celou řadu elektronických asistentů a prvků z oblasti bezpečnosti a konektivity.

Volkswagen Arteon.
Volkswagen představil Arteon, svou novou vlajkovou loď

Základní Arteon vyjde na 890 900 Kč, problémem ale je, že jeho uvedení je v plánu až na konec října.

Zatím jen s vrcholnými motorizacemi

Zatím si čeští zákazníci mohou novinku objednat pouze ve výbavách Elegance a R-Line a výhradně s oběma nejvýkonnějšími motory. Těmi jsou přeplňovaný benzinový dvoulitr o výkonu 280 koní (206 kW) a dvoulitrový turbodiesel s 240 koňskými silami (176 kW). Obě varianty jsou spojeny s pohonem všech kol a dvouspojkovou automatickou převodovkou.

Automix.czZdroj: Automix.cz

Ceny zážehové varianty startují na 1 319 900 Kč, nafťák vyjde na nejméně 1 313 900 Kč.

Arteon Elegance je sériově vybaven například 18" koly z lehké slitiny, digitálním panelem přístrojů, adaptivními předními světlomety LED s asistentem pro dálková světla, zadními světlomety LED s funkcí dynamických ukazatelů směru, zadní kamerou, navigačním systémem, asistentem pro rozpoznávání dopravních značek, třízónovou automatickou klimatizaci se senzorem kvality vzduchu a filtru alergenů, ergonomickým sedadlem řidiče, vyhřívanými sedadly vpředu a čalouněním sedadel kombinací Alcantara/kůže.

Arteon R-Line se liší od výbavové linie Elegance 18" koly v odlišném designu, čalouněním stropu v černém odstínu, sportovními pakety a jinými sedadly.

Kodiaq Coupé podle představ grafika, který si říká X-Tomi.
Škoda Kodiaq Coupé se ukazuje na nové ilustraci. Takhle by se vám líbila?

Na seznamu příplatkové výbavy najdeme třeba panoramatické výklopné a posuvné střešní okno, masážní funkci pro sedadla vpředu, vyhřívání volantu a čalounění interiéru dvoubarevnou kůží.

Volkswagen bude nabídku postupně rozšiřovat. Později dorazí i slabší dvoulitrové "benzíny" i turbodiesely. A například 150koňové TDI ve spojení s šestistupňovým manuálem a ve výbavě Elegance vyjde na 1 055 900 Kč, jako R-Line pak na 1 068 900 Kč.