Model 2008 se bude vyrábět co nejblíže k trhům, pro které je určen: ve Francii (Mulhouse), v Číně (Wuhan) a v Brazílii (Porto Real).

Se zvyšující se urbanizací totiž vzniká zcela nová generace zákazníků. Prahnou po pohybu a dynamice. Jsou pružní, různorodí, žijí na všech kontinentech a hledají výrobky, které odpovídají jejich image. Odpovědí automobilky Peugeot má být právě model 2008. 

Vůz je dlouhý jen 416 cm, takže zákazníkům přináší jak výhodu řízení sedanu, tak i robustnosti SUV s prostorností kabiny. 

„Peugeot 2008 je pokračováním produktové ofenzívy. Značka využívá úspěchu vozu 3008 a nabízí nový, městský, moderní crossover, s nímž hodlá získat zákazníky po celém světě," dodává Xavier Peugeot, produktový ředitel Peugeotu. 

Model 2008 se zvýšeným odpružením spočívá na pneumatikách „Mud&Snow" namontovaných na sedmnáctipalcových kolech. Zvláštní tvar obloukových podběhů kol ukotvuje vůz 2008 k vozovce a současně mu dodává lehkost. 

Díky technologii dieselových motorů e-HDi a tříválcových benzínových motorů se městský crossover 2008 vejde s emisemi CO2 už na hranici 99 g/km. Na trhu se nový automobil objeví v průběhu jara 2013.