Nová generace Peugeotu 308 SW oproti svému předchůdci narostla do délky, měří 4,58 metru. Současně nabídne výrazně nižší karoserii (o 10 centimetrů), novinka má na výšku jen 147 centimetrů.

Je také o 140 kilogramů lehčí, na čemž se podílí mimo jiné nová modulární platforma EMP2. Na té je samozřejmě postaven i výchozí hatchback.

Peugeot se také chlubí vysokou praktičností a přepravními schopnostmi. Zavazadlový prostor má objem 610 litrů, což je stejná hodnota, jakou nabízí třeba Škoda Octavia Combi. 

Peugeot 308 SW.

Automobilka pak zmiňuje i možnost snadného sklápění zadních sedadel přímo ze zavazadlového prostoru, takto zvětšený zavazadlový prostor navíc bude mít rovnou podlahu.

Při uvedení na trh dostane Peugeot 308 SW benzinové a dieselové motory splňující emisní normu Euro 6. Pod kapotou tak můžeme očekávat například nové jednotky 1.6 BlueHDi (120 koní) a 2.0 BlueHDi (150 k). 

Peugeot 308 SW.

Nový PEUGEOT 308 SW se vyrábí ve francouzském Sochaux. Pohonné jednotky vznikají ve francouzských továrnách v Trémery a v Douvrinu.

Oficiální premiéra je naplánována na začátek března na autosalonu v Ženevě. Do prodeje se novinka dostane ještě na jaře.