Vyplývá to ze statistik autobazarů AAA Auto.

Nejoblíbenějším modelem je s podílem 17,5 procenta Škoda Fabia, následují Octavia se šesti procenty a Ford Fusion s podílem přes dvě procenta. V první pětce jsou ještě Ford Focus a Škoda Felicia. Obecně přitom prodejní žebříčky ojetin v Česku vede Škoda Octavia před Fabií, Volkswagenem Passat a VW Golf.

Senioři podle AAA Auto hledají auta co nejjednodušší na ovládání, bez technických vymožeností, kterým nerozumí, a pokud možno co nejpraktičtější. Starší lidé za volantem potřebují více času na vyřešení náročnějších situací. Proto senioři při výběru auta nehledí na výkon ani nejnovější technické vymoženosti, které by je mohly rozptylovat, ale raději sáhnou po autě takzvaně bez výbavy.

Například ABS je již od roku 2004 povinnou součástí každého nově vyrobeného auta. Airbagy se také staly prakticky nedílnou součástí valné většiny aut, ale například stabilizační systém ESP, který pomáhá zvládnout vozidlo v některých kritických situacích, stále běžnou součástí výbavy není. I když senioři nejčastěji kupují vozy do deseti let stáří, stabilizačním systémem je vybaveno necelých 30 procent z nich.

V roce 2014 se osoby starší 65 let podílely na celkovém počtu obětí nehod v Evropské unii 25 procenty, mladí do 25 let z jedné pětiny.