Auto technicky vychází z britského Arielu Atom, američané však zesílili některé části podvozku. V konstrukci také najdeme více uhlíkových vláken - to proto, aby vůz vážil co nejméně. Výsledkem je hmotnost (včetně povinné americké výbavy) 748 kilogramů.

Karbon našel ve velkém uplatnění i v interiéru, jsou z něj například sedačky i volant. Ten prý váží jen 300 gramů, tedy méně než volant současné Formule 1.

Rezvani Beast.

Rezvani Beast také postrádá klasické dveře, dovnitř se nastupuje jako do kokpitu formule.

Malý roadster pohání vzadu umístěný kompresorem a turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec o objemu 2,4 litru, který na zadní kola posílá výkon 500 koní.

Motor je standardně spojen s klasickým šestistupňovým manuálem, za příplatek vám ale výrobce dodá i sekvenční převodovku.

Rezvani Beast.

Dynamika je samozřejmě ohromující: na 60 mil v hodině (96 km/h) "bestie" z klidu zrychlí za 2,7 sekundy, "evropská stovka v kilometrech" se tedy s přehledem vejde pod tři vteřiny. Maximální rychlost činí 265 km/h.

Jestli se vám Rezvani Beast líbí, už můžete objednávat. Cena začíná na 165 000 dolarů (4 miliony korun) a výroba prý automobilce zabere osm až dvanáct týdnů.

Zdroj: Youtube