Vzhledem k tomu, jak dramaticky celá nehoda vypadala, vyvázl Hammond s jen relativně lehkým zraněním, spočívajícím v rozdrcené kolenní čéšce. Nyní už je slavný moderátor doma ve Velké Británii a v rozhovoru, kterého se účastnil i Mate Rimac – šéf a zakladatel automobilky Rimac Automobili, konečně řekl o své nehodě více informací.

Na konci trati do vrchu, za cílovou smyčkou, pokračuje ještě mírná pravá a následně levá zatáčka. Přesně v těchto místech byl ale Hammond moc rychlý a tak mu ještě před nájezdem do levotočivé zatáčky ulétl zadek auta.

Richard Hammond si pořídil nový dopravní prostředek.
Hammond už zase řídí. Jeho nový stroj jezdí na elektřinu a má extra vychytávku

Ten se mu bohužel nepovedlo srovnat, takže záď ustřelila na druhou stranu a následně se celý vůz odporoučel dolů.

Hammond si v danou chvíli uvědomil, že je na vrcholku trati do vrchu, což může znamenat jen jediné: musí letět dolů z kopce. Hlavou mu v tu chvíli prolétlo, že tuhle havárii nepřežije.

Naštěstí vše docela dobře dopadlo, ovšem mohlo být i výrazně hůř. V cestě Rimacu totiž stál jeden dům v kopci a Richard měl ohromnou kliku, že svah, po kterém se kutálel dolů, byl lehce nakloněn. Kdyby nebyl, Concept One by téměř stoprocentně narazil do domu. Místo toho ale stavení jen těsně minul a zanechávaje za sebou velké krátery v zemi, valil se dál z kopce až na místo, kde definitivně zastavil.

Humor moderátory neopouští ani v těžkých chvílích.
Hammond a jeho kolegové nezklamali. Nehodu berou s humorem, dost černým

Tolik k nejdůležitějším informacím z více než 20minutového videa, v němž se cela událost řeší do detailu. A povídá se také o autě, v němž Hammond boural.

Rozhovor si můžete prohlédnout (v angličtině a s anglickými titulky) po kliknutí na obrázek níže. Jen upozorňujeme, že odkaz vede na jinou stránku.

Rozhovor s Richardem Hammondem.Zdroj: Drive Tribe