Jistý uživatel Instagramu jménem marcosgf totiž pořídil fotografii Seatu Arona během letecké přepravy, kdy bylo auto nad Barcelonou zavěšeno na lanech pod helikoptérou. A protože měl (ať už to bylo náhodou, nebo ne) u sebe slušnou techniku, mohl i na tu dálku novinku nafotit ve slušné kvalitě.

Díky tomu se můžeme podívat na malé SUV s charakteristickými designovými prvky automobilky Seat, konstrastní střechou, která má jinou barvu než karoserie, a se zajímavě řešeným zadním sloupkem.

Ford Mustang 4x4.
VIDEO: Jak to dopadne, když si arabský šejk vysní Mustang s pohonem všech kol?

Přestože Aronu premiéra teprve čeká, leccos o ní už víme. Jako základ poslouží koncernová platforma MQB A0, kterou dostanou všechny malé modely Volkswagenu - jako první ji využívá nová Ibiza, dostalo ji také nové Polo a později podpoří i novou Fabii.

I další technika bude samozřejmě koncernová, očekávat tak můžeme známé tříválcové (o objemu 1,0 litru) a čtyřválcové (1.5 TSI a 1.6 TDI) motory, pravděpodobný je také pouze pohon předních kol. Rozměry by pak novinka mohla být o trochu větší než hatchback Ibiza, délka by ale neměla přesáhnout 4,2 metru.

Těšit se můžeme také na sourozence s logem automobilky Škoda. Dorazit by mělo v roce 2019, ukázat by se ale mohlo už příští rok. Seat Arona do prodeje zamíří ještě letos.

Škoda Kodiaq.
Škoda si zaregistrovala nová jména. Podívejte se, jak se mohou jmenovat novinky