Koncept Vision E se na šanghajském autosalonu ukázal jako dosud nejrychlejší a nejluxusnější SUV od Škody - byť hypoteticky, ve fázi designové studie.

Jeho svažující záď pak dost možná naznačuje, jak by mohl vypadat připravovaný Kodiaq Coupé, jehož příjezd očekáváme v roce 2018 nebo 2019.

Dvěma elektrickými motory na každé nápravě pak Vision E rovněž předvádí, že elektrifikace modelů Škoda není tak daleko. Vždyť první produkční elektromobil automobilka plánuje už na rok 2020.

Koncept Škoda Vision E.
Elektrická Škoda Vision E je konečně venku. Podívejte se

Co kdyby se ale ve Škodě v tomto duchu rozhodli dát zelenou luxusnímu a mnohem praktičtějšímu pick-upu?

Na tuto otázku teď odpověděla neoficiální ilustrace ze studia X-Tomi Design, které si koncept Vision E vzalo do parády. Všechny původní designové prvky elektrického SUV zde zůstávají, ovšem až na jeden.

Splývavá záď kupé je pryč a nahradil ji rozměrný nákladový prostor. Po vzoru ostatních dvoudveřových pick-upů byla zkrácena i druhá řada dveří.

Kodiaq Coupé podle představ grafika, který si říká X-Tomi.
Škoda Kodiaq Coupé se ukazuje na nové ilustraci. Takhle by se vám líbila?

Nápad pick-upu od Škody však nemá zcela vymyšlené základy. Již dříve jsme se dozvěděli, že opravdu nad tímto segmentem přemýšlela. Přesněji mělo jít o přeznačkovaný Volkswagen Amarok.

Bohužel díky obavám z nedostatečného zájmu byl projekt smeten ze stolu. Alespoň v blízké budoucnosti tak všechny vysněné ilustrace pick-upů od Škodovky zůstanou pouhou fantazií.

Pick-up od Škody na neoficiální ilustraci.
Škoda vážně chystala vlastní pick-up. Nevyšlo to. Zatím...