Stalo se tak během jízdních zkoušek v horách v americkém státě Colorado, kde Ford testoval chování auta a pohonného ústrojí ve vysoké nadmořské výšce. Testovací jezdci úkol vzali vážně a supersport s výkonem přes 600 koní tak úplně nešetřili.

Bohužel pro ně ale neunikli pozornosti místní policejní hlídce, která řidiče změřila na dálnici Interstate 70 poblíž Glenwood Canyonu v úseku, kde je povolená maximální rychlost 50 mil v hodině (80 km/h). Testovací Fordy přitom v tu chvíli uháněly rychlostí dvoujnásobnou: 101 mil za hodinu (163 km/h).

Hlídka proto povolala posily, kromě tamního policejního oddělení také třeba šerifa z Eagle County, a konvoj zelených prototypů o nějakých 56 kilometrů dál zastavila. Pro řidiče tím ale problémy neskončily. Protože limit překročili o více než 20 mil v hodině, budou se muset dostavit k soudu, který rozhodne o výši trestu a pokuty.

Nový Ford GT pohání 3,5litrový šestiválec se dvěma turby výkonem přes 600 koní. Supersport je navíc postaven z lehkých materiálů, zejména z hliníku a karbonových vláken, takže se má chlubit výborným poměrem výkonu k hmotnosti. Přesné údaje však zatím neznáme.

Ford původně plánoval postavit jen 500 kusů, kvůli obrovskému zájmu, kdy po novém supersportu zatoužilo více než šest tisíc zájemců, ale zřejmě produkci zdvojnásobí. Každý exemplář by přitom měl vyjít na zhruba 9,7 milionu korun.

Zdroj: Youtube