Auto zaujme už na první pohled, design totiž kombinuje hranatou karoserii, retro prvky z klasických teréňáku a futuristické tvary. Základem je přitom modulární platforma TNGA, která podpírá například crossover C-HR. Na délku FT-4X měří 4250 milimetrů, široké je 1821 mm a vysoké 1623 mm.

I když studie nemá představovat klasický off-road, ale spíš stylové SUV pro třicátníky, kteří pravidelně vyrážejí z města do přírody, terénu se nebojí. Pod kapotou sice má být jen maloobjemový přeplňovaný čtyřválec, pravděpodobně benzinová dvanáctistovka, pohání však všechna kola. A nechybí redukční převodovka.

Jaguar F-Pace.
Světovým autem roku se stal Jaguar F-Pace. A je i nejkrásnější

FT-4X zaujme ale především řadou netradičních a vtipných detailů. Do zpětných zrcátek jsou například integrovány akční kamerky, které snímají dění před autem. Zvláštní je také otevírání dveří zavazadelníku - můžete je totiž vyklápět vzhůru, nebo otevírat do stran.

Uvnitř najdeme minimalistický přístrojový štít tvořený dvěma displeji, několik užitečných odkládacích schránek či lahve na nápoje, které současně tvoří dveřní kliky. Dál je tu vyjímatelný audiosystém nebo třeba spacák integrovaný a zabalený do středové loketní opěrky.

Toyota FT-4X samozřejmě v této podobě nemá šanci na sériovou výrobu. Nelze však vyloučit, že japonská automobilka nabídne produkční crossover, který se u tohoto konceptu bude v některých směrech inspirovat.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube