Stejně jako mnoho dalších kabrioletů, pochází i tento z Velké Británie a s největší pravděpodobností jej má na svědomí společnost Ludgate Design & Development.

Z původního vozu zmizela podstatná část střechy a zadní okno a místo toho se zde objevuje střecha plátěná. Rámy bočních dveří, stejně jako dveře samotné, ovšem zůstaly netknuty.

Čtěte také: Škoda Yeti se loučí. Připomeňte si, jak vznikla a jak vypadaly studie

Vůz z obrázků je k mání skrz internetovou aukční síň a ačkoliv do konce dražby zbývá ještě pár dní, cena již teď roste k výšinám.

Momentálně je na částce 599 100 korun a lze předpokládat, že zde souboj zájemců neskončí. A volant na pravé straně, náležící verzi pro britský trh, je z pohledu sběratele spíše výhodou.

Ačkoliv jsme se ze strohého popisu o autě příliš informací nedozvěděli, lze se domnívat, že je patrně ve velice pěkném stavu. Z nějakého důvodu najel Rapid z roku 1990 pouze 5951 mil, což je v přepočtu necelých 10 000 kilometrů.

Nepřehlédněte: Finální nádech. Před 30 lety Škoda naposledy omladila Rapid, svoje poslední kupé

Podle prodejce má původní lak. A nutno poznamenat, že naprosto netknutý, a vypadá to, že je dokonce zcela bez koroze. Nechybí ani originální technický průkaz, se kterým půjde vůz přihlásit na české doklady.

Vzhledem ke skutečnosti, že jde o jeden z posledních vyrobených Rapidů, najdeme vzadu celohliníkovou třináctistovku o výkonu 63 koní (46 kW).