Tedy v tom lepší případě, v tom horším může chodec skončit pod koly onoho jedoucího vozu.

Podobné situace se nedějí jen u nás, toto nebezpečí hrozí na celém světě. Dokládá to i video z Austrálie, které ukazuje naprosto stejný případ. Naštěstí s dobrým koncem.

Záznam pořídila palubní kamera v červeném autě, které zastavilo před přechodem a jehož řidič tak do silnice pustil ženu. Ta poděkovala a vykročila na přechod. Zapomněla však na opatrnost a nepodívala se také do druhého pruhu, jestli v něm náhodou také někdo nejede. A jel. Bohužel za volantem modré Toyoty seděl šofér, jemuž nedošlo, že když kolega v červeném autě před přechodem zastavil, činí tak proto, aby pustil přes silnici chodce.

Takže nejenže také nezastavil, dokonce ani nezpomalil a prostě pokračoval v jízdě. Naneštěstí přesně v okamžik, kdy do druhé poloviny "zebry" vcházela ona žena.

V tu chvíli však ukázal řidič červeného auta výbornou pohotovost, hrozbu díky sledování provozu okolo sebe zaznamenal, zatroubil a "donutil" tak ženu k leknutí a tedy i zvýšení pozornosti. Ta díky tomu na poslední chvíli zpomalila a vyhnula se tragédii.

Na videu se můžete přesvědčit, že ke srážce, která by rozhodně nedopadla dobře, chyběly snad centimetry.

Zdroj: Youtube