V malém elektromobilu BMW i3 je však parkovací asistent ještě chytřejší a řidiče potřebuje pouze ke stlačení tlačítka. To inspirovalo rumunského závodníka Valentina Porcișteana k netradičnímu testu. Stačilo zmáčknout příslušný ovladač, během manévru se protáhnout oknem ven a pak už se jen zvenku dívat, jak si prázdná i3 s parkováním poradí.

Zdroj: Youtube

Dalším moderním systémem v dnešních autech je asistent hlídající pohyb v jízdním pruhu. Pokud systém pozná, že z něj auto vybočuje, může řidiče na tuto skutečnost upozornit, případně dokonce sám zatočí volantem a navede vůz zpět. Podobně funguje asistent i v novém Mercedesu třídy S. Ve spojení s adaptivním tempomatem, který dokáže udržovat odstup od vozidla před sebou, se tak teoreticky může luxusní "esko" pohybovat prakticky samo. Problém ale je, že pokud dá řidič ruce z volantu, Mercedes se rozpípá a asistent pro jízdu v pruhu vypne. Je to samozřejmě obrana před tím, aby někdo úmyslně přenechával řízení autu. Jeden Němec se však nenechal odradit a našel způsob, jak pojistku obejít. Jednoduše k volantu přidělal zátěž v podobě plechovky s limonádou…

Zdroj: Youtube

BMW v poslední době pouští do světa kreativní reklamy. Po M4, driftující na lodi, se nyní mnichovská automobilka zaměřila na model 325i a natočila parádní klip plný "synchronizovaného driftování" v ulicích Kapského Města.

Zdroj: Youtube

Že Bugatti Veyron umí jet rychleji než 400 km/h, je známá věc. Ale vidět tento unikátní stroj v takové rychlosti je poměrně vzácné. Návštěvníci akce Sun Valley Road Rally v americkém státě Idaho měli tu možnost. Na pětikilometrovém - uzavřeném a dostatečně rovném - úseku se řidič vzácného Veyronu Super Sport Pur Blanc tak rozvášnil, že auto rozjel až na 396,5 km/h. A byl to úžasný pohled. Přesvědčte se sami.

Zdroj: Youtube