I když se jedná pouze o koncept, nezahazujte hned myšlenku na sériovou výrobu. Volkswagen totiž opravdu plánuje do roku 2020 přijít s něčím podobným. Buzz by nám tedy mohl nastínit designovou budoucnosti značky a její zaměření právě na elektrická vozidla. Volkswagen chce ostatně do roku 2025 vyrábět milion elektrických vozidel ročně.

Parametry studie vypadají skvěle. Udávaný dojezd vozu je až 600 kilometrů na jedno nabití, navíc akumulátory o kapacitě 111 kWh - umístěné jsou v podlaze - nabídnou možnost rychlého nabíjení. Na 80% kapacitu prý budete mít při použití vhodné nabíječky nabito za půl hodiny.

Zdroj: Youtube

Každá náprava pak využívá jeden elektromotor a poháněna jsou všechna čtyři kola. Kombinovaný výkon činí 374 koní (275 kW), což zajistí zrychlení z klidu na stovku za 5,3 sekundy. Maximální rychlost je 160 km/h.

Celý interiér je vyveden v minimalistickém duchu a taktéž napovídá, že autonomní řízení bude hrát v budoucnosti Volkswagenu velkou roli. Řidič totiž během jízdy nemusí ani sahat na dotykový „volant". Ten se v případě nevyužití schová do palubní desky, a „řidič" následně může bezpečně otočit svou sedačku o 180° směrem k posádce vzadu. Díky rozvoru 3300 mm pojme Buzz až osm pasažérů.

Praktičnost je samozřejmě hlavní doménou každého mikrobusu, takže i u tohoto je několik možností nastavení a uložení sedaček. A nakonec tady máte dokonce dva zavazadlové prostory. Jeden vpředu a jeden vzadu.