Obrázky ukazují SUV s karoserií Volkswagenu Tiguan, kterou ale doplňují detaily charakteristické pro automobily Škoda. Na snímcích, které zveřejnil server motor1.com, je i přes částečnou kamufláž jasně patrná zejména typicky škodovácká maska chladiče.

To však automaticky neznamená, že nový Yeti bude jen lehce upravený a přeznačkovaný Tiguan, testovací mula totiž může částečně klamat tělem. Automobilky podobné finty dělají rády, stačí si vzpomenout například na testovací mulu chystané Škody Kodiaq, pro níž mladoboleslavský výrobce používá upravenou karoserii aktuálního Yetiho.

Na druhou stranu koncern Volkswagen k přeznačkování svých modelů sahá poměrně často. V současnosti nabízí například trojici miniaut Volkswagen up!, Škoda Citigo a Seat Mii, připomenout pak můžeme také vozy Škoda Rapid a Seat Toledo nebo rodinná MPV Volkswagen Sharan a Seat Alhambra.

Anebo také druhou generaci modelu Roomster, jež měla být kosmeticky upraveným Volkswagenem Caddy. Přestože byl vůz téměř hotov, koncern jej nakonec do produkce neposlal. Škoda tuto skutečnost oznámila začátkem prosince loňského roku.

Nový Yeti se bude stejně jako současná generace vyrábět v Kvasinách souběžně s prvním SUV značky Seat. To se jmenuje Ateca, stejně jako Tiguan stojí na koncernové modulární platformě MQB a nedávno se začalo prodávatVe srovnání s příbuzným Tiguanem je však SUV od Seatu o 12 cm kratší (měří 4,36 metru) a má i kratší rozvor - dosahuje 2,64 metru, což je o 4 centimetry méně než v případě Tiguanu.