Kontrola se týká 17 590 vozů, všech s řízením na levé straně vyrobených od listopadu 2007, a dále vozů s řízením na pravé straně vyrobených od května 2012. To představuje zhruba 75 procent všech aut, která Aston Martin v tomto období vyrobil, uvedla mluvčí podniku. Modelu Vanquish se kontrola netýká.

Automobilka zjistila, že čínská společnost Shenzhen Kexiang Mould Tool použila při výrobě součástek neschválenou umělou hmotu, kterou jí dodala jiná čínská společnost Synthetic Plastic Raw Material. Měla použít speciální materiál od americké společnosti DuPont, místo toho však dodala padělek. Shenzhen Kexiang Mould Tool se podílí na výrobě plynových pedálů pro vozidla Aston Martin. Kvůli špatnému materiálu hrozí, že rameno pedálu může prasknout a způsobit nehodu.

Mluvčí automobilky Aston Martin Sarah Calamová dodala, že podnik zatím nemá zprávy o nehodách či zraněních souvisejících s použitím neschváleného materiálu. Finanční dopady na firmu by prý neměly být velké, přesnější výši však mluvčí odmítla vyčíslit. Aston Martin i DuPont poslaly nyní své zástupce do Číny, aby přímo dohlíželi na výrobu. Aston Martin chce ještě v letošním roce výrobu přesunout z Číny do Velké Británie.

Aston Martin prodává své automobily ve 41 zemích světa. Calamová upřesnila, že v USA se kontrola týká 5001 vozů a v Evropě 7271 vozů.

Aston Martin je jediným větším světovým výrobcem luxusních sportovních vozů, který není propojen s žádnou velkou automobilkou. Podíly ve firmě vlastní investorské firmy z Kuvajtu a italský soukromý investiční fond Investindustrial. Necelých pět procent v automobilce má i německý výrobce automobilů Daimler.