Říká si Wanksy a jednoduše vždy, když narazí na díru ve vozovce, namaluje kolem ní obscénní obrázek - najčastěji penis. Svým "dílem" se dokonce chlubí na sociální síti Facebook.

Svérázný "umělec" prý k tomuto kroku přistoupil poté, co několik jeho přátel mělo právě kvůli výmolům nehodu na bicyklech.

"Chtěl jsem k problému se špatnými silnicemi přilákat pozornost. A nenašel jsem lepší způsob, než kolem děr nakreslit pánské přirození. Namalovat penis je navíc rychlé, takže se na místě nemusím dlouho zdržovat. Prostě chci, aby se lidé zasmáli a současně si uvědomili problém s rozbitými cestami. Myslím, že to funguje," řekl Wanksy deníku The Telegraph.

Podle něj se díky neslušným kresbám opravy silnic zrychlily. Výsledky prý nejsou stoprocentní, ale díry, u nichž se objevil namalovaný penis, jsou často do 48 hodin opraveny. I když si jich předtím dlouhé měsíce i roky nikdo nevšímal.

Místním úředníkům se totiž vcelku pochopitelně vulgární "malůvky" pánského přirození nelíbí. Na druhou stranu je třeba dodat, že by Wanksyho výtvory nezůstaly na silnici na věky. Brit totiž používá barvu, která do dvou týdnů z vozovky zmizí.