Podle neoficiálních informací by se koncept velkého SUV mohl objevit už příští rok na jaře na ženevském autosalonu. Techniku by mohl sdílet s Volkswagenem Touareg. "Jsem osobně přesvědčen o tom, že by velké SUV se třemi řadami sedadel zapadlo do naší výrobní strategie," uvedl s tím, že vůz by oslovil zákazníky nejen v Evropě, ale i na dalších trzích, především v Číně.

Spekuluje se i jménu pro velkou škodovku. Podle neoficiálních informací se jí zatím říká Snowman, tedy Sněhulák, ale hovoří se i názvech Smoov', Polar, Fourroad či QBIG. Tato jména má automobilka registrovaná u Úřadu pro průmyslové vlastnictví.

Rozhodnuto zatím není ani o nástupci velkoprostorového modelu Roomster. Podle Welsche by jej částečně mohl nahradit terénní vůz s variabilním interiérem v úpravě pro městský provoz. Samostatnou verzi pro město nabízí modernizovaný model Yeti, který Škoda dnes poprvé ukázala ve Franfurtu. Na trh mají verze Outdoor i městský Yeti přijít na konci letošního roku.

Příští rok Škoda doplní modelovou řadu Octavia o outdoorovou verzi Scout, a hlavně pak na podzim přijde s novou Fabií v provedení hatchback i kombi. Ve Fabii se mají zákazníci poprvé setkat s platformou označovanou Welschem jako Simply Clever 2.0, kdy bude vůz automaticky komunikovat s mobilními zařízeními uživatele. K dostání má být i aplikace, která bude do mobilního telefonu shromažďovat provozní data automobilu.

Škoda v letošním roce představila osm nových nebo inovovaných modelů. Vedle faceliftu Yeti uvedla ve Frankfurtu Rapid Spaceback, kterým zamířila do segmentu kompaktních hatchbacků.