Kompaktní novinka, jejíž název odkazuje na Egejské moře, v budoucnu dostane i další verze, jistě dorazí hatchback a kombi.

Fiat se chlubí, že design vznikl v Itálii a už od začátku počítal s karoserií typu sedan, proto prý nabízí vyvážený vzhled a harmonické tvary. Na délku vůz měří 4,5 metru, je 1,78 m široký a 1,48 m vysoký. Mezi nápravami bychom naměřili vzdálenost 264 centimetrů.

Fiat Ægea.

Kabina údajně nabídne dostatek prostoru pro pět cestujících, zavazadelník pak má objem 510 litrů. Řidič bude moci využít nový příplatkový multimediální systém Uconnect s pětipalcovým barevným dotykovým displejem a navigací od společnosti TomTom.

Na výběr bude ze čtyř motorů, dva spalují benzin, dva naftu. Jejich výkon se bude pohybovat v rozmezí 95 až 120 koní (70 až 88 kW) a turbodiesely mají vykazovat průměrnou spotřebu pod 4 l/100 km.

Fiat Ægea.

Na vývoji (zabral prý tři roky a podílelo se na něm více než 2000 lidí) Fiat spolupracoval s tureckou společností Tofas, v jejíž továrně ve městě Bursa se novinka bude vyrábět. V Turecku se sedan začne prodávat v listopadu, následně zamíří i na další trhy - včetně těch evropských.